Recept

Alla recept

Receptindex

Vitvinbärssaft
Vitvinbärssaft i fin flaska. Bild från boken Brunch - Året runt av Kristina Söderström

Har man bär och det är sommar måste man ju bara göra saft. Här är ett enkelt familjerecept på vitvinbärssaft som blir både söt och syrlig på en gång. Prova, du kommer inte att ångra dig!

CA 2 LITER

2 kg vita vinbär
7 dl vatten
500 g strösocker per liter avrunnen saft

GÖR SÅ HÄR

  • Skölj bären och lägg dem i en stor kastrull tillsammans med vattnet.
  • Låt koka i ca 10 minuter, och mosa bären. Sila dem genom en silduk och låt rinna av väl. Pressa inte ut saften genom duken, då blir saften för grumlig.
  • Mät den avrunna saften med ett litermått och häll tillbaka saften i kastrullen. Tillsätt sockret och koka upp på nytt. Låt sjuda i drygt 10 minuter och skumma av saften.
  • Häll upp den färdiga saften på väl rengjorda flaskor och förvara svalt.

Receptet är från boken Brunch – Året runt, ISBN 978-91-8508-29-1.
Du kan läsa mer och köpa boken här.