Det här är nog det bästa jag vet i hela världen. Skulle jag välja en rätt som alltid skulle finnas med på mina bruncher är det de här mjuka små pannkakorna. De passar lika bra till en helgfrukost som till en utflykt, och du kan variera tillbehören så de passar alla och alla tillfällen. Mums!
6 PORTIONER
50 g smör
5 dl vetemjöl
2 msk strösocker 1 msk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 1⁄2 tsk salt
5 dl mjölk
2 st ägg
GÖR SÅ HÄR
- Smält smöret och låt det svalna något. Mät upp de torra ingredienserna i en skål.
- Tillsätt först drygt hälften av mjölken och vispa till en jämn och klumpfri smet.
- Vispa därefter ner resten av mjölken till en jämn smet.
- Tillsätt det smälta smöret och äggen.
- Heta upp en plättlagg med smör. När smöret slutat bubbla, sänk värmen till ca 4 av 10.
- Häll smet i pannan och stek ca 1 minut, tills det bildas små bubblor i smeten. Vänd och stek på andra sidan i ca 30 sekunder.