Små matiga muffins som passar lika bra till en brunch som till en utflykt eller som färdkost. Barn brukar bli särskilt förtjusta i de här små måltiderna, både i att göra dem och att äta dem.
12 STYCKEN
125 g mozzarella
1 stor gul eller grön paprika 1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
140 g vetemjöl
120 g fullkornsvetemjöl
2 tsk bakpulver
1⁄2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 tsk pizzakrydda
40 g riven parmesanost 120 g salami i små bitar
1 ägg
1⁄2 dl olivolja
2 dl mjölk
110 g passerade tomater
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på varmluft, 160°C, och placera 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
- Skär mozzarellan i små bitar. Kärna ur och skär paprikan i små bitar.
- Skala lök och finhacka den. Pressa vitlöken. Lägg allt i en skål.
- Häll upp vetemjölet i en annan skål och sikta ner fullkornsmjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, pizzakrydda, ost, paprika, lök, vitlök och salami- bitarna. Blanda väl.
- Ta en ny skål. Knäck ägget och vispa upp det lätt. Tillsätt olja, mjölk och tomater.
- Häll mjölblandningen i äggsmeten och blanda allt.
- Fördela smeten i muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter.
Tips:
Vill du värma upp muffinsen vid ett senare tillfälle kan du strö över lite ost och värma dem 3-4 minuter i ugnen.